Ziua II
25.08.2020

După o primă zi încărcată, când am așezat tabăra, am montat dușurile improvizate, bucătăria, mobila și sala de mese. A urmat închiderea zilei cu intonarea imnului DEȘTEAPTĂ-TE, ROMÂNE și coborârea drapelului, așezat pe catarg lângă o cruce de piatră veche, din primul război mondial, despre care aveam să aflăm în zilele următoare o poveste tristă, emoționantă, dar care ne-a încredințat că Dumnezeu ne-a așezat acolo tabăra, la poalele vechii cetăți Tropaeum Traiani din Valea Urluii.

Ziua următoare începe în plină forță cu deschiderea unui nou șantier de lucru, după cel de la Mănăstirea Sf. Ap. Filip.

În centrul orașului Adamclisi aveam să ridicăm o troiță și un catarg cu steag pe locul unde au fost îngropați soldați români căzuți în luptele de la ADAMCLISI, la câțiva pași de monumentul dedicat lor, lângă gardul bisericii Sf. Mare Mucenic GHEORGHE din localitate, Sfânt care ne-a “urmărit” în toate taberele de până acum.

Pe o căldură toridă de august, am început ridicarea soclului și turnarea plăcii, igienizarea zonei și primele contacte cu localnicii.
Tabăra, aflată în pădurea de lângă localitate, a fost “invadată” dimineață de copiii care, veniți cu Părintele Ștefan, parohul bisericii Sf. M.Mc. Gheorghe, aveau să înceapă activitățile cu fetele noastre, dar și cu instructorii special veniți pentru ei. Sport, dansuri populare, istorie și pictat icoane pe sticlă… o bucurie să-i vezi interesați și fericiți.
Mâine e miercuri, zi de post, și așteptăm cu nerăbdare ceaunele cu fasole despre care responsabilul cu bucătăria ne-a vorbit la masa de seară: “doar cei transpirați primesc”. Am râs cu toții.

La peste 40 de grade transpiri doar stând și respirând.

Cu ajutorul lui Dumnezeu încheiem ziua fixând primele ture de planton, care aveau să vegheze tabăra pe timpul nopții, timp în care la colțul de rugăciune se citește neîntrerupt Psaltirea!
Cu noi este Dumnezeu.